Zonne energie opslaan

Etepro levert zoals bekend een keur aan toepassingen voor uw pv installatie. De plaatsing van één of meerdere zonnepanelen op bedrijf of woning neemt nog steeds in populariteit toe en levert zoals bekend vele voordelen. Er is echter ook één groot nadeel en dat is het verlies van de opgewekte energie op het moment dat de zon niet schijnt. Het mooiste zou zijn als u alle energie die de installatie opwekt meteen kunt gebruiken. Dit is in veel gevallen echter niet mogelijk.

opslag van zonnestroom

Voordelen opslaan zonne energie

Een oplossing hiervoor is het opslaan van de zonne-energie in accu’s oftewel solar generators. Etepro levert een diversiteit aan accu’s die hiervoor geschikt zijn. De mogelijke toepassing van de opslagunits zijn: 
Zon-energie opslag om later te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld ’s nachts als de zon niet schijnt.

  • Batterij opslag voor gebruik van peak shaving.
  • Accu opslag als alternatief voor saldering en terug leververgoeding.
  • Energie opslag als tijdelijk opvang van zonnedaken- en parken.
  • Batterij capaciteit om het net te ontlasten op plekken waar dit nodig is (netcongestie).

informeer gemakkelijk een specialist

Online metering dashboard van smappee
Salderen van energieverbruik

Saldering

U kunt uw zelf opgewekte stroom terug leveren aan het openbare net. Zonnepaneelbezitters die stroom terug leveren aan het openbare net krijgen of betalen daarvoor evenveel als voor de stroom die ze zouden gebruiken. Deze worden dus tegen elkaar weggestreept, dat heet salderen. Het is echter goed mogelijk dat dit systeem in de nabije toekomst op de schop gaat, en dat men moet betalen voor de terug geleverde stroom. In dat geval wordt het extra interessant om de eigen opgewekte energie op te slaan in een accu.  

netcongestie

Tijdelijk energie opvang


In delen van Nederland is het stroomnet voldoende vol. Als men de energie niet op het net kwijt kan, heet dit: net congestie. De transportcapaciteit is dan niet toereikend. Dit kan op meerdere plekken het geval zijn terwijl veel ondernemers toch zonnepanelen op hun dak willen. Zolang er dan niet voldoende netcapaciteit wordt aangeboden door de energie leverancier, kan het een oplossing zijn om dit op te slaan in uw eigen batterij.

lees meer over de batterij

Hulp nodig bij uw elektrotechnisch project? 
Wij denken graag met u mee! 

Neem contact op met een expert

Load balancing

Peak shaving


Peak shaving oftewel load balancing of net balancing doet zich voor als er een piek aan extra vermogen wordt gevraagd. Bijvoorbeeld tijdens een evenement waarbij een groot stadion in één keer verlicht moet worden. De oplossing daarvoor kan de installatie van een batterij pack zijn, dat wordt geïnstalleerd om de piek op te vangen en het stroomnet zo te ontlast. 

Smappee infinity module
nieuwe markt

aandachtspunten


Gebruik van accu’s als volledig vervanging van het elektriciteitsaanbod is nog relatief kostbaar omdat het voor opvang van zonne-energie nog redelijk nieuw is. Ook is de verwachte levensduur van de batterijen tussen de 6 en 15 jaar. Deze gaan dus minder lang mee dan de zonnepanelen zelf die tot wel 25 jaar mee kunnen gaan. Uiteraard zijn er dan nog de wintermaanden waarin de accu nauwelijks wordt opgeladen. U zult dus altijd naast de eigen opslag nog een energieleverancier nodig hebben. Wilt u weten welke voor- en nadelen van zonne-energie opslag voor u van toepassing zijn? Neem gerust eens vrijblijvend contact op met één van onze verkoop adviseurs. Wij voorzien u graag van passend advies op maat. 

stel vrijblijvend vragen aan een expert 

Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Ferry van Herwijnen