Solar Optimalisatie VS Dynamisch Energiecontract

Op de beurs Solar Solutions kreeg ik veel de vraag wat bedoelen jullie met dynamic load balancing? DLB is bedoelt om bij een vaste aansluiting van de energieleverancier het beschikbare vermogen te verdelen over de elektrische installatie en de te laden elektrische auto’s. Als voorbeeld de vaste elektrische aansluiting is 80A en deze wordt gelijktijdig met 50A belast dan is er 30A over om de EV’s te laden ruim 20kW. In de praktijk is er dan ruimte om meerdere ev’s op te laden. Bijvoorbeeld 3 ev laders van 11kW, als deze dan tegelijkertijd zouden worden benut dan wordt er gemeten wat het beschikbare vermogen is. Wordt de elektrische installatie met 50A belast dan wordt 1 van 3 laders automatisch verlaagd in laadvermogen. Dit voorkomt dat de hoofdzekering wordt overbelast en eruit klapt.

LAADOPLOSSINGEN

dynamic load balancing

De dynamic load balancing kunnen we uiteraard ook doortrekken in de installatie om andere zaken te monitoren. Het is namelijk ook zo dat er stroom spoelen in de elektrische installatie kunnen worden gebruikt, deze kunnen op elke afgaande groep worden geïnstalleerd. Maar de stroomspoelen kunnen ook worden ingezet bij Solar Optimalisatie, dan meten ze de opgewekte zonne-energie. Dit kunnen we via Smappee infinity monitoren. De solar optimalisatie is met een dynamisch energiecontract een ideaale combinatie. In de praktijk kunnen we dan de zonne-energie gebruiken op het moment dat de kWh prijs van het energiebedrijf hoog is. En juist gebruiken op het moment dat de energieprijs 0 of zelfs negatief is. Gratis energie. De metingen, berekeningen, opslag, en communicatie gebeuren binnen het Smappee ecosysteem en de cloud, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

Smappee infinity module
Energiemanagement

BATTERIJOPSLAG 

Leuk wordt het als je een elektrische auto hebt en batterijopslag thuis of op de zaak. Dan kun je op het moment dat de zon schijnt de ev en de batterij op laden. En als de zon niet schijnt de energie gebruiken voor de elektrisch apparatuur of om de elektrisch auto te gebruiken. Maar ook als de zon niet schijnt en het kWh tarief is op dat moment 0 je accu laden van de auto of de batterijopslag op laden.

Dit allemaal is mogelijk door het Balance Responsible Parties (BRP) om de portefeuille in evenwicht te brengen en hun energieverbruik te regelen op basis van real-time energieprijzen van energiebeurzen. Op deze manier stelt Smappee bedrijven in staat om snel energiediensten op aanvraag te ontwikkelen die extra waarde aan hun bedrijf en hun klanten geven. Hetzij door het net te ondersteunen bij een positieve of negatieve onbalans.

Maar ook om energie te kopen en te verkopen wanneer de prijzen het gunstigst zijn om kostenbesparingen te realiseren.

Etepro is gecertificeerd dealer.

snellader voor ev

Snel laden

Als elektrische laadpaalleverancier leveren we sinds kort ook een snellader aan, de Smappee EV Base Ultra. Deze laadpaal biedt continu laden met 160 KW terwijl de elektrische infrastructuur binnen zijn grenzen blijft. Hij laadt tot wel 10 keer sneller op dan de EV Base of EV Wall.

Smappee laadpalen op parkeerterrein van Vos Logistics

Hulp nodig bij uw elektrotechnisch project? 
Wij denken graag met u mee! 

Neem contact op met ev specialist

Laadoplossingen

Dynamic Load Balancing  

Wilt u meer EV’s installeren, omdat u meer in minder tijd wilt opladen, maar wel de gebruikerskosten laag houden? Of wilt u het risico op stroomuitval voorkomen? Dan is de Dynamic Load Balancing (DLB) een geschikte oplossing! DLB zorgt ervoor dat de stroom verdeeld wordt. Overbelasting wordt zo vermeden.  

Twijfelt u over welke laadoplossing voor u het meest geschikt is? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder! 

Smappee infinity module
Smappee laadpalen op parkeerterrein van Vos Logistics
Waarom Etepro?

Complete installatie  

Onze engineersafdeling helpt u graag met al uw vragen over laadoplossingen, zoals hoeveel vermogen er beschikbaar is of hoe u er nu al rekening mee houdt als u een laadplein wilt uitbreiden in de toekomst.  

Maar we staan ook voor u klaar bij het monteren van onze laadpalen. Daarbij kunnen we u ook voorzien van busbars en energieverdelers, zodat we vanuit één aftakbox de laders voeden. Het grote voordeel hiervan is dat als u auto's op zonne-energie wilt opladen u voldoende heeft aan onze producten en aan een PV-installateur.  We kunnen als u dat wenst ook voorbereidingen treffen aan de infrastructuur. Bijvoorbeeld uitbreidingsmogelijkheden in verdeelkasten plaatsen. Zo voorkomt u later dubbele werkzaamheden.  

mogelijkheden bespreken voor uw project

 

Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Carlos Bascuas Castro