PV Shelter

Als u omvormers voor uw PV-installatie plaatst, is brandveiligheid natuurlijk enorm belangrijk. Een PV-shelter, ook wel roofshelter of solar shelter, zorgt ervoor dat het DC-spanning circuit buiten wordt gehouden. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan de scope 12 eisen en de NEN1010-normering. De PV-shelter van Etepro is ideaal voor alle weersomstandigheden. We vertellen u graag meer over de voordelen van onze PV-shelter en waar u deze voor kunt inzetten.

Doeleinden shelter

Waarvoor kunt u onze PV-shelter inzetten?

Met een PV-shelter zorgt u dus voor de brandveiligheid van uw PV-installatie. Zoals de naam al aangeeft, wordt de shelter op het dak geplaatst. Naast het buitenhouden van het DC-spanning circuit zorgt de roofshelter er ook voor dat eventuele geluidstrillingen worden geabsorbeerd. Op die manier wordt de dakconstructie beschermd van uw PV-installatie. Doordat de solar shelter een dak heeft, hangt u uw omvormers overdekt op. Daarnaast zijn onze shelters ook geschikt om schakelkasten en energieverdelers aan te monteren.

PV Solar Shelter gemonteerd op platte dak van bedrijfspand
solar shelter bouwpakket

Geleverd in bouwpakket

Onze PV-shelter wordt geleverd in een bouwpakket. Het bouwpakket bestaat uit de volgende producten:

  • basis frame
  • roofshelter dak
  • roofshelter eindstuk dak

De daken van de roofshelter zijn ook los te verkrijgen. 

Vragen over levering? Bespreek ze met onze PV specialist

Optimale oppervlaktebescherming 

Voordelen PV-shelter Etepro

Als u een PV-shelter aanschaft, wilt u natuurlijk een product dat lang meegaat. Met onze PV-shelters kunt u daar op rekenen! Zo zijn de eigenschappen van onze solar shelter onder andere:

  • vervaardigd uit Ultra Galva staal corrosieklasse 8, wat optimale oppervlaktebescherming geeft tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen.
  • standaard met dak geleverd tegen zon en regen;
  • voorzien van ballastbak. Zo kunt u er stoeptegels van 300x300mm inleggen om de PV-shelter te verstevigen tegen wind en omvallen.
  • modulair, u kunt de shelter ook gebruiken als back 2 back. Hierbij worden omvormers rug aan rug gemonteerd.
  • geschikt voor alle soorten omvormers. 
Trayco Solar Shelter uitvoering back2back
nieuw product

MINI pv shelter

Vanuit Trayco komt er een nieuw innovatief product: Mini PV Shelter. Deze mini shelter heeft andere afmetingen dan de originele PV Shelter. De kleine shelter is geschikt voor de kleinere installaties voor bedrijven en particulieren.

LeeS MEER OVER MINI SHELTER

Extra veiligheid

invertersafe voor omvormers

Tegenwoordig vindt u in ons assortiment een InverterSafe. De InverterSafe wordt ook wel omvormerskast genoemd. Bij de InverterSafe is het mogelijk om omvormers, energieverdelers en schakelkasten veilig te monteren, omdat de afgesloten kast zorgt voor nog meer veiligheid.  De InverterSafe is ideaal voor PV-projecten waar weinig ruimte is in het gebouw. En daarom is de mogelijkheid er om de installatie veilig op het dak te plaatsen. 

Lees meer over de invertersafe
Trayco shelter met ladderbaan en draadgoot
Volledige ontzorging

Advies en montage

Onze PV-shelters zijn goed te combineren met onze draadgoten en – ladders. Wilt u producten bij ons kopen, dan geven we u vooraf graag advies over wat u precies nodig heeft. Ook kunnen we onze producten voor u monteren.

bespreek de mogelijkheden met onze specialist

Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Ferry van Herwijnen