Ultra Galva

Ultra Galva is een hoogwaardige metaalcoating die een optimale oppervlaktebescherming biedt in een grote verscheidenheid aan agressieve en veeleisende omgevingen, zowel binnen als buiten. Ultra Galva is vergelijkbaar met roestvrijstaal, alleen een stuk voordeliger. Ultra Galva bestaat uit een zink aliminium magnesium concept, die in een zinkbad is ontstaan. Wij vertellen u graag meer over onze onderscheidende oppervlaktebescherming!

hoe ontstaat de oppervlaktebescherming?

Hoe werkt Ultra Galva?

Door de unieke legering van kleine hoeveelheden magnesium en/of aluminium in het zinkbad ontstaat een ULTRA bescherming met zelfhelende werking. Terwijl zink essentieel is voor een kathodische bescherming, voorkomt magnesium roodroest. De passivatielaag die hier bovenop komt, zorgt dan weer voor een seal die de eerste sporen van witroest afremt.

 

Het poppetje van Ultra Galva
pluspunten

Voordelen van Ultra Galva

ULTRA GALVA is de ultieme innovatieve oppervlakteafwerking, ze biedt een aantal voordelen in vergelijking met de traditionele hot-dip afwerking.

 • ULTRA technisch

De passiveringslaag biedt een superieur beschermingsniveau. ULTRA GALVA, met zijn kathodische bescherming, is zelfherstellend bij krassen, randen of perforaties. In vergelijking met hot-dip blijven de artikelen zeer recht, treden er geen deformaties, flux noch doffe plekken op.

 • € ULTRA economisch

Dankzij de langere levensduur vereist ULTRA GALVA geen doorlopend onderhoud of nabehandelingsacties. De korte levertermijnen zijn bovendien van cruciaal belang om de deadlines te behalen voor het afwerken van werven.

 • ULTRA veilig

ULTRA GALVA kan gemakkelijk koud worden verwerkt zonder enig risico op vlokken, dit dankzij de perfecte hechting van de coating op het metaal. Er verschijnen geen zinkpinnen, men kan kabels snel installeren zonder enig risico op beschadiging van kabels of letsel van werknemers.

 • ULTRA milieuvriendelijk

Er wordt driemaal minder zink aangebracht in vergelijking met hot-dip afwerking. Er is dus minder impact op natuurlijke bronnen en minder vervuiling. Bovendien genereert het productieproces minder CO2- uitstoot en is ULTRA GALVA 100% recycleerbaar. Een gevarieerd waardevol milieuvriendelijk alternatief!

assortiment in ultra galva

Welke producten zijn leverbaar in Ultra Galva?

Ultra Galva komt veel voor bij onze solar producten. Vaak wordt deze kwaliteit op het dak gebruikt, omdat het de juiste bescherming is voor een zonnepaneel installatie. Hieronder de producten die wij standaard leveren in Ultra Galva:

 • PV Shelter: Deze omvormerrekken worden gebruikt om omvormers veilig op te hangen op platte daken.
 • Strutprofiel of unistrut: Kan worden gebruikt als onder constructie voor kabelgoten, maar ook als ondersteuning in de solar installatie.
 • Draadgoot: Deze draadgoten worden gebruikt op het dak voor het mobiliseren van de kabels.
 • Ladderbaan: Deze kabelladder wordt voornamelijk gebruikt voor stijg en zakstukken in complete kabelgoot installaties.
 • Dakdoorvoer: Deze PV Roof Terminal is ervoor om de kabels vanaf het dak het gebouw in te geleiden.
 • Bevestigingsmaterialen: Alle materialen om de producten te bevestigingen op het dak, zijn ook leverbaar in Ultra Galva.

 

Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

 • Ferry van Dijk