Losse schakelast geassembleerd door Etepro

Schakelkasten

Bent u op zoek naar een PV-kast om uw zonnepanelen op een veilige manier aan te sluiten? Wij hebben een ruim aanbod aan UV- en waterbestendige schakelkasten (beschermingsklasse IP65). Weet u niet zeker hoeveel en welke schakelkasten uit ons assortiment u nodig hebt? Of hebt u andere vragen? Onze engineers geven u graag advies. Daarnaast monteren wij ook schakelkasten voor u.  

Bekijk ons assortiment

assemblage PV-kasten

Wij assembleren uw schakelkasten 

Wij assembleren alle schakelkasten vanaf 160 ampère. Daarbij kunnen we uw PV-kasten voorzien van: 

  • Een schakelaar van 25A, 40A, 63A, 80A, 100A, 125A, 160A, 250A, 315A of 400A. Onze schakelaars zijn beschikbaar in de alternatieve merken Telergron of Sontheimer. Die merken voldoen aan de NEN1010 bepaling 712.536.1.6 en blijven goed functioneren wanneer ze in aanraking komen met stof en water.
  • Een slagvaste kast of een stalen behuizing. 

Daarnaast monteren we indien gewenst voor u de schakelkasten volgens de diameterkabel. Alle PV-kasten onder de 160 ampère leveren we in een standaard kunststof behuizing uit de fabriek. 

Losse schakelast geassembleerd door Etepro
Vooraanzicht Etepro stringbox
spanningsbeveiligingen

Uitbreidingsmogelijkheden: beveiligingen  

Wilt u dat uw installaties efficiënt worden beveiligd? Dat kan met een overspanningsbeveiliging. Deze zorgt voor een bescherming van uw zonnepaneleninstallatie tegen hoge spanningen, zoals bliksem. Daarnaast is het ook mogelijk om uw schakelkasten uit te breiden met zekeringsautomaten en aardlekbeveiligingen. Met een zekeringsautomaat beschermt u de bedrading van uw PV-installatie. Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat uw installatie niet onder stroom komt te staan bij kortsluiting.  

Weet u niet zeker welke beveiliging u nodig heeft? Uiteraard geven we u graag advies over welke beveiliging voor uw project belangrijk is.  

Energiemanagement

Check het verbruik van uw installatie met Smappee 

Als u de opbrengst en het energieverbruik van uw zonnepaneleninstallatie in één oogopslag wilt meten, is het mogelijk om het energiemanagementsysteem van Smappee Infinity toe te voegen aan uw schakelkast. We monteren dit systeem graag voor u.  

Smappee wordt ook veel gebruikt bij laadpalen van elektrische auto’s. Het systeem zorgt er dan voor dat zonne-energie maximaal wordt gebruikt om de auto(‘s) op te laden, bijvoorbeeld tijdens de daluren.  

Bekijk ons Smappee energiemanagement aanbod 

Smappee witte wandlader en laadpaal
railkokersysteem hangend in een bedrijfspand

Hulp nodig bij uw elektrotechnisch project? 
Wij denken graag met u mee! 

Neem contact op

voor al uw vragen

Waar kunnen we u mee helpen?

Vanuit de groothandel plus gedachte zijn dienstverlening, service en advies onze belangrijkste pijlers. ETEPRO levert niet alleen elektrotechnische materialen, maar verzorgt ook de engineering, assemblage en montage van onze producten. 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Persoonlijk contact

Algemeen

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Persoonlijk
FERRY VAN HERWIJNEN