Zonnestroom installatie

In ons assortiment vindt u verschillende oplossingen voor uw zonnestroominstallatie. Van draadgoot tot omvormerframe. We vertellen u graag meer over deze PV-oplossingen. Voor een overzichtelijk samenvatting van de PV producten is een PDF-bestand te downloaden met de knop hier: PDF Solarboekje.

kabeldraagsystemen

Draad- en kabelgoot en ladderbanen voor uw PV-systeem

Met onze draad- en kabelgoten en ladderbanen kunt u de kabels beschermen tegen schade. Heeft u zwaardere voedingskabels voor uw PV-systeem? Dan kiest u voor ladderbanen. Al onze kabeldraagsystemen zijn uitgevoerd in ultra galva (corrosieklasse 8). Dit geeft de beste bescherming van uw kabels! 

bekijk onze kabeldraagsysteem assortiment

 

Trayco draad, ladder en kabelgoot
Monteren van de producten

Montagemogelijkheden PV-installatie 

Het is uiteraard van belang om de bovenstaande producten te monteren. Dat kan met:

  • PV shelters voor het monteren van omvormers, schakelkasten, stringboxen en stroomverdelers in uw PV-installatie. Ze zijn uitgevoerd in ultra galva metaal, wat de beste bescherming voor uw PV-panelen biedt!
  •  Tyraps (kunststof of RVS) , waarmee u eenvoudig en snel uw kabels aan uw PV-systeem monteert en de firewrap vastzet.
  • Strut c-profiel, geschikt voor onder andere ondersteuning van omvormers en kabel- en draadgoten.

lees meer over pv shelters

daksteun voor draadgoot

onze daksteun uit het assortiment


Met THE CUBE van Etepro installeert u draadgoten snel en veilig op platte daken. Door zijn gewicht hoeft u de daksteun niet op de ondergrond vast te maken. Draadgoten monteert u met een handomdraai, zonder toebehoren. Of u kiest voor de klikbare montageplaatje waarop twee trajecten tegelijkertijd gemonteerd kunnen worden. Kostenbeparing en tijdswinst gegarandeerd.

meer informatie over de trayco daksteunen

De CUBE daksteun is gemonteerd in een handomdraai

fireswitch, dakdoorvoer, pv-installatie, brandmeldinstallatie, pv-installatie, schakelkast, brandmeldkast, stringbox

DE FIRESWITCH

onze FIRESWITCH 

De Fire Switch is de perfecte oplossing voor uw zonnepanelen installatie. Met de Fire Switch bent u verzekerd van maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Deze innovatieve technologie voorkomt brandgevaar bij uw installatie door in de DC zijde de stroomtoevoer te onderbreken. De Fire Switch is eenvoudig te installeren en is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande systemen.

meer informatie over de FIRESWITCH

 

Etepro levert de FireWrap los, maar ook in de vorm van een Fire Bridge. Deze brug zit over de brandschellende wand.
Brandbescherming

Bescherm uw zonnestroominstallatie tegen brand met de fire wrap


Wilt u de kabels van uw PV-panelen naast UV- en zonlicht ook beschermen tegen brand? Dat kan met onze firewrap, een brandwerende folie die u om de kabels in de kabel- of draadgoot of ladderbaan wikkelt. Hiermee vertraagt u tot wel 120 minuten een brand!

lees meer over de fire wrap

Uitbreidingsmogelijkheden PV-kast

Schakelkasten: stroom van uw PV-systeem

De NEN1010 schrijft voor dat een zonnestroominstallatie moet worden afgeschakeld tussen het DC-gedeelte en AC-gedeelte.Dat kan met onze UV- en waterbestendige PV-kasten. Om uw PV-systeem te beschermen, heeft u onder andere de volgende uitbreidingsmogelijkheden:

  • Zekeringsautomaten, hiermee beschermt u uw PV-systeem tegen overbelasting en kortsluiting. Daarnaast voorkomt u schade aan de bedrading van uw PV-installatie.
  • Aardlekbeveiligingen, als er kortsluiting ontstaat voorkomt deze beveiliging dat uw PV-systeem onder stroom komt te staan. Daarnaast beschermt het tegen persoonlijke schade als gevolg van elektrocutie.

Wij assembleren alle schakelkasten vanaf 160 ampère. Dat houdt in dat we schakelaars in de kast plaatsen. En ze eventueel voorzien van de uitbreidingsmogelijkheden.

lees meer over onze verdelertechnieken

Alle schakelaars die leverbaar zijn door Etepro
Bliksemschade voorkomen

Stringboxen voor uw zonnepanelen

U wilt naast schade aan uw kabels natuurlijk schade aan de rest van uw PV-systeem voorkomen, bijvoorbeeld als gevolg van een blikseminslag. Onze PV-stringboxen verkleinen dat risico. Al onze stringboxen zijn perfect voor buiten: ze zijn UV- en waterbestending. We leveren ze in een kunststof kast. Wij assembleren de PV-stringboxen voor u waarbij we ze voorzien van onder andere Staubli connectoren. Hier kunt u direct de PV-kabels aan koppelen. 

lees meer over de stringboxen

Hulp nodig bij uw zonnepaneel project? 
Wij denken graag met u mee! 

DTM busbars 

Busbar als stroomverdeler van zonne-energie

Naast bescherming van de kabels in uw PV-installatie moet natuurlijk ook de zonnestroom verdeeld worden over bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een parkeergarage. Dat kan met onze busbars. Deze kunt u inzetten als stroomverdeler. Het voordeel van een busbar is dat u geen hoofdverdeelkast nodig heeft en u hem eventueel direct op de trafo kunt aansluiten. U vindt in ons assortiment DTM Busbars, een alternatief merk dat u vele voordelen biedt, onder andere:

•    verkrijgbaar van 25 tot en met zelfs 6300 ampère;
•    hoge beschermingsklasse (IP55) tegen stof en water. 

lees meer over de busbarsystemen

Beschermslangen gemonteerd om de kabels op het dak van Goodman
extra bescherming

Uw PV-panelen beschermen tegen UV- en zonlicht

Soms is het nodig om naast draad- en kabelgoten uw kabels extra te beschermen. Bijvoorbeeld als de kabels van uw zonnestroominstallatie over een terrein lopen. Of omdat u ze extra wilt beschermen tegen UV- en zonlicht. Dan is onze beschermingsslang zeker ideaal! De beschermingsslangen in ons assortiment hebben de volgende kenmerken:

•    Beschikbaar in diverse diameters van 10 mm t/m 125 mm;
•    Zowel voor op het dak als in de grond toepasbaar.

LEES MEER OVER DE beschermslangen

Waarom Etepro

Van engineering tot montage

Ziet u door de bomen het bos niet meer? En heeft u geen idee wat precies nodig is voor uw zonnestroominstallatie? Naast het leveren van producten geven we u graag advies hierover.  Daarnaast kunnen we onze producten ook voor u monteren.

mogelijkheden bespreken met pv expert

Uittekenen van een project met kabeldraagsystemen.
Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Tobi den Besten