Schakelkasten

Bent u op zoek naar een schakelkast om uw zonnepanelen op een veilige manier aan te sluiten? Wij hebben een ruim aanbod aan UV- en waterbestendige schakelkasten (beschermingsklasse IP65). Weet u niet zeker hoeveel en welke schakelkasten uit ons assortiment u nodig hebt? Of hebt u andere vragen? Onze engineers geven u graag advies. Daarnaast monteren wij ook schakelkasten voor u.  

assemblage PV-kasten

Wij assembleren uw schakelkasten 

Wij assembleren alle schakelkasten vanaf 160 ampère. Daarbij kunnen we uw PV-kasten voorzien van: 

  • Een schakelaar van 25A, 40A, 63A, 80A, 100A, 125A, 160A, 250A, 315A of 400A. Onze schakelaars zijn beschikbaar in de alternatieve merken Telergron of Sontheimer. Die merken voldoen aan de NEN1010 bepaling 712.536.1.6 en blijven goed functioneren wanneer ze in aanraking komen met stof en water.
  • Een slagvaste kast of een stalen behuizing. 

Daarnaast monteren we indien gewenst voor u de schakelkasten volgens de diameterkabel. Alle PV-kasten onder de 160 ampère leveren we in een standaard kunststof behuizing uit de fabriek. 

lEES MEER OVER SCHAKELKASTEN

spanningsbeveiligingen

Uitbreidingsmogelijkheden: beveiligingen  

Wilt u dat uw installaties efficiënt worden beveiligd? Dat kan met een overspanningsbeveiliging. Deze zorgt voor een bescherming van uw zonnepaneleninstallatie tegen hoge spanningen, zoals bliksem. Daarnaast is het ook mogelijk om uw schakelkasten uit te breiden met zekeringsautomaten en aardlekbeveiligingen. Met een zekeringsautomaat beschermt u de bedrading van uw PV-installatie. Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat uw installatie niet onder stroom komt te staan bij kortsluiting.  

Weet u niet zeker welke beveiliging u nodig heeft? Uiteraard geven we u graag advies over welke beveiliging voor uw project belangrijk is.  

BEspreek DE MOGELIJKHEDEN

railkokersysteem hangend in een bedrijfspand

Hulp nodig bij uw elektrotechnisch project? 
Wij denken graag met u mee! 

Neem contact op met specialist

Energiemanagement

Check het verbruik van uw installatie met Smappee 

Als u de opbrengst en het energieverbruik van uw zonnepaneleninstallatie in één oogopslag wilt meten, is het mogelijk om het energiemanagementsysteem van Smappee Infinity toe te voegen aan uw schakelkast. We monteren dit systeem graag voor u.  

Smappee wordt ook veel gebruikt bij laadpalen van elektrische auto’s. Het systeem zorgt er dan voor dat zonne-energie maximaal wordt gebruikt om de auto(‘s) op te laden, bijvoorbeeld tijdens de daluren.  

lees meer over smappee infinity

Online metering dashboard van smappee
Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Carlos Bascuas Castro