Verdelertechnieken

VERDELERS EN VERDELERTECHNIEKEN

Wanneer je zonnepanelen hebt dan kan je jouw verbruik verrekenen met de opgewekte energie. Ofwel, als de zon schijnt en je minder stroom verbruikt dan je opwekt, dan kan je terug leveren. Voor deze zonnepanelen installaties bieden wij energieverdelers. Deze maken wij in overleg met de installateur. Omdat elk project anders is bieden wij uniek samengestelde verdelers op klantspecificatie en altijd volgens de norm NEN-EN-IEC 61439.

energieverdelers voor uw pv installatie

VERDELERS VOOR BINNEN EN BUITEN

De verdelers die wij leveren zijn voor zowel binnen als buiten opstelbaar en uitgevoerd met componenten uit de A merkencategorie, zoals Eaton, ABB en Gacia. Omdat er in de PV installatie vaak met aluminium kabels wordt gewerkt maken wij de aansluitingen vaak wat ruimer. Hierdoor kan de alu-kabel die een grote buigradius (een veelvoud van de buitendiameter van de kabel) hebben, makkelijk worden ingevoerd in de verdeler. De afgaande velden en groepen beveiligen we ook met diverse componenten, waaronder klapscheiders, zekeringenautomaten, mes zekeringen en vermogensautomaten (mcb en mccb’s)

welke kabelschoen moet ik gebruiken?

kabelschoenen


In de verdelers zelf wordt er met ruime aansluitvanen gewerkt of extra klemmen om de kabel goed aan te kunnen sluiten, zodat de kabelschoenen op een veilige manier vast gezet kunnen worden. Deze kabelschoenen van Intercable of Klauke in aluminium of vertint koper of een combinatie hiervan leveren ook allemaal volgens de geldende norm DIN46329. 

bescherming van elektronische apparaten

OVERSPANNINGSBEVEILIGING 


In overleg met de installateur maken wij ook een overspanningsbeveiliging in de kast. De installatie ligt immers op het dak en is blootgesteld aan eventuele blikseminslagen of andere brandoorzaken. Voor bliksembeveiliging wordt in Nederland, en dus ook door ons, de Europese NEN-EN-IEC 62305 EN 50164 beveiligingsklasse gehanteerd. Voor verzekeringsmaatschappijen is een veilige installatie een eis. De scope 12, de inspectie voor zonnestroominstallaties, biedt hierin normen welke gevolgd dienen te worden. Wij zorgen ervoor dat onze producten hier ruimschoots aan voldoen. Naast de verdeler bieden wij ook schakelkasten aan. Deze schakelaars komen veelal buiten te hangen en daarom is belangrijk dat ook deze tegen een stootje kunnen, en waterdicht zijn.  De schakelkasten kunnen klantspecifiek worden aangeleverd op aanvraag. 

Vraag vrijblijvend een offerte op van een product

Stringboxen

Tot slot bieden wij ook stringboxen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de blikseminslag en -overspanning. Bij een inslag zorgen ze ervoor dat de overspanning(bliksem) wegvloeit naar aarde. Daarmee is de installatie beschermd tegen brand door blikseminslag en overspanning

lees meer over de stringboxen

Hulp nodig bij uw elektrotechnisch project? 
Wij denken graag met u mee! 

Neem contact op met expert

monteren van kabels door een installateur
Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Carlos Bascuas Castro