zonnepaneel installatie gerealiseerd door etepro

Zonnestroom installatie

In ons assortiment vindt u verschillende oplossingen voor uw zonnestroominstallatie. Van PV-kasten tot draad- en kabelgoot. We vertellen u graag meer over deze PV-oplossingen. 

kabeldraagsystemen

Draad- en kabelgoot en ladderbanen voor uw PV-systeem

Met onze draad- en kabelgoten en ladderbanen kunt u de kabels beschermen tegen schade. Heeft u zwaardere voedingskabels voor uw PV-systeem? Dan kiest u voor ladderbanen. Al onze kabeldraagsystemen zijn uitgevoerd in ultra galva (corrosieklasse 8). Dit geeft de beste bescherming van uw kabels! 

Bekijk onze kabeldraagsysteem assortiment

 

Trayco draad, ladder en kabelgoot
Trayco Solar Shelter uitvoering back2back
Monteren van de producten

Montagemogelijkheden PV-installatie 

Het is uiteraard van belang om de bovenstaande producten te monteren. Dat kan met:

  • Solar shelters voor het monteren van  omvormers, schakelkasten, stringboxen en stroomverdelers in uw PV-installatie. Ze zijn uitgevoerd in ultra galva metaal, wat de beste bescherming voor uw PV-panelen biedt!
  •  Tyraps (kunststof of RVS) , waarmee u eenvoudig en snel uw kabels aan uw PV-systeem monteert en de firewrap vastzet.
  • Strut c-profiel, geschikt voor onder andere ondersteuning van omvormers en kabel- en draadgoten. 
lees meer over de Pv-shelter
daksteun voor draadgoot

Nieuwe daksteun in ons assortiment


Met THE CUBE van Etepro installeert u kabeldraagsystemen snel en veilig op platte daken. Door zijn gewicht hoeft u de daksteun niet op de ondergrond vast te maken. Draadgoten monteert u met een handomdraai, zonder toebehoren. Of u kiest voor de klikbare montageplaatje waarop twee trajecten tegelijkertijd gemonteerd kunnen worden. Kostenbeparing en tijdswinst gegarandeerd.

Meer informatie over de cube daksteun
De CUBE daksteun is gemonteerd in een handomdraai
Fire bridge gebouwd in een pv installatie op een dak
Brandbescherming

Bescherm uw zonnestroominstallatie tegen brand


Wilt u de kabels van uw PV-panelen naast UV- en zonlicht ook beschermen tegen brand? Dat kan met onze firewrap, een brandwerende folie die u om de kabels in de kabel- of draadgoot of ladderbaan wikkelt. Hiermee vertraagt u tot wel 120 minuten een brand!

Bekijk onze fire wrap uit ons assortiment
Uitbreidingsmogelijkheden PV-kast

Schakelkasten: stroom van uw PV-systeem

De NEN1010 schrijft voor dat een zonnestroominstallatie moet worden afgeschakeld tussen het DC-gedeelte en AC-gedeelte.Dat kan met onze UV- en waterbestendige PV-kasten. Om uw PV-systeem te beschermen, heeft u onder andere de volgende uitbreidingsmogelijkheden:

  • Zekeringsautomaten, hiermee beschermt u uw PV-systeem tegen overbelasting en kortsluiting. Daarnaast voorkomt u schade aan de bedrading van uw PV-installatie.
  • Aardlekbeveiligingen, als er kortsluiting ontstaat voorkomt deze beveiliging dat uw PV-systeem onder stroom komt te staan. Daarnaast beschermt het tegen persoonlijke schade als gevolg van elektrocutie.

Wij assembleren alle schakelkasten vanaf 160 ampère. Dat houdt in dat we schakelaars in de kast plaatsen. En ze eventueel voorzien van de uitbreidingsmogelijkheden.

Lees meer over onze verdelertechnieken

Alle schakelaars die leverbaar zijn door Etepro
Vooraanzicht Etepro stringbox
Bliksemschade voorkomen

Stringboxen voor uw zonnepanelen

U wilt naast schade aan uw kabels natuurlijk schade aan de rest van uw PV-systeem voorkomen, bijvoorbeeld als gevolg van een blikseminslag. Onze PV-stringboxen verkleinen dat risico. Al onze stringboxen zijn perfect voor buiten: ze zijn UV- en waterbestending. We leveren ze in een kunststof kast. Wij assembleren de PV-stringboxen voor u waarbij we ze voorzien van onder andere Staubli connectoren. Hier kunt u direct de PV-kabels aan koppelen. 

lees meer over de stringboxen
DTM busbars 

Busbar als stroomverdeler van zonne-energie

Naast bescherming van de kabels in uw PV-installatie moet natuurlijk ook de zonnestroom verdeeld worden over bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een parkeergarage. Dat kan met onze busbars. Deze kunt u inzetten als stroomverdeler. Het voordeel van een busbar is dat u geen hoofdverdeelkast nodig heeft en u hem eventueel direct op de trafo kunt aansluiten. U vindt in ons assortiment DTM Busbars, een alternatief merk dat u vele voordelen biedt, onder andere:

•    verkrijgbaar van 25 tot en met zelfs 6300 ampère;
•    hoge beschermingsklasse (IP55) tegen stof en water. 

lees meer over de busbarsystemenen
Beschermslangen gemonteerd om de kabels op het dak van Goodman
extra bescherming

Uw PV-panelen beschermen tegen UV- en zonlicht

Soms is het nodig om naast draad- en kabelgoten uw kabels extra te beschermen. Bijvoorbeeld als de kabels van uw zonnestroominstallatie over een terrein lopen. Of omdat u ze extra wilt beschermen tegen UV- en zonlicht. Dan is onze beschermingsslang zeker ideaal! De beschermingsslangen in ons assortiment hebben de volgende kenmerken:

•    Beschikbaar in diverse diameters van 10 mm t/m 125 mm;
•    Zowel voor op het dak als in de grond toepasbaar. 

Bekijk onze beschermslangen
Waarom Etepro

Van engineering tot montage

Ziet u door de bomen het bos niet meer? En heeft u geen idee wat precies nodig is voor uw zonnestroominstallatie? Naast het leveren van producten geven we u graag advies hierover.  Daarnaast kunnen we onze producten ook voor u monteren.

neem contact met ons op
Uittekenen van een project met kabeldraagsystemen.
voor al uw vragen

Waar kunnen we u mee helpen?

Vanuit de groothandel plus gedachte zijn dienstverlening, service en advies onze belangrijkste pijlers. ETEPRO levert niet alleen elektrotechnische materialen, maar verzorgt ook de engineering, assemblage en montage van onze producten. 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

ALGEMEEN

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

PERSOONLIJK
FERRY VAN HERWIJNEN