Opzoek naar opslag voor uw zonne-energie? Nieuwe batterij voor PV!

batterij voor zonne-energie

De mogelijkheden van Etepro om energie op te slaan in accu’s bieden oplossingen voor meerdere uitdagingen. De batterijen die wij bieden worden door zonnepanelen opgeladen in verschillende omgevingen.

 
Voordelen
  • Zonne-energie opslag om later te kunnen gebruiken bijvoorbeeld ’s nachts als de zon niet schijnt.
  • Batterij opslag voor gebruik van peak shaving.
  • Accu opslag als alternatief voor saldering en terugleververgoeding.
  • Energie opslag als tijdelijk opvang van zonnedaken- en parken.
  • Batterij capaciteit om het net te ontlasten op plekken waar dit nodig is (netcongestie).

 

Het mooiste is als je alle energie die je opwekt meteen kan gebruiken. Dit is in veel gevallen niet mogelijk. Zo is het voor thuis, maar ook in bedrijfsmatig mogelijk om de opgewekte energie van je zonnepanelen installatie op te slaan. Dit kan door middel van een accu, ook wel solar generator genoemd, op een duurzame manier. Nu is een 1 kWh om op te slaan nog prijzig (gemiddeld € 1.000), maar door de vraag wordt dit snel goedkoper.

 
Thuis

Als je thuis overdag de opgewekte zonne-energie niet gebruikt, is het slim om een batterij te plaatsen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je overdag naar je werk gaat en jouw zonnepanelen energie opwekken. Deze energie is dan goed op te slaan met onze accu, ook wel batterij genoemd. Hierdoor kan je 's nachts de energie gebruiken van overdag. 

 
Zakelijk

Mocht je op je dak meer zonne-energie opwekken dan je gebruikt overdag, dan kun je dit opslaan voor ’s nachts als er dan bedrijvigheid is. Anders kan het beter zijn om het maximaal aantal panelen te plaatsen waarbij je zoveel opgebruikt als dat er opgewekt wordt.

 
Saldering

Dit zal op termijn gaan verdwijnen, je hoort nu al geluiden dat onder andere Eneco met terugleververgoeding wil gaan werken. Dit houdt simpelweg in dat wat je oplevert niet meer 1 op 1 terug krijgt. Dan moet je gaan betalen voor het terug leveren van de stroom. Ook dan wordt het interessant om te gaan nadenken de overtollige energie die opgewekt wordt te gaan opslaan in een accu.

 
Tijdelijk energie opvang

In delen van Nederland is het stroom net vol. Terwijl veel ondernemers toch zonnepanelen willen op hun dak. Dan kan het een oplossing zijn zolang er niet voldoende netcapaciteit wordt aangeboden door de energie leverancier dit wordt opgeslagen in een grote batterij van voldoende grote. Als je de energie niet op het net kwijt kan heet dit ook wel net congestie, de transport capaciteit is dan niet toereikend.

 
Peak shaving

Dit kan een oplossing bieden op het moment dat als er een piek vermogen gevraagd wordt door verbruikers, er een batterij pack wordt geïnstalleerd die de piek dan kan opvangen en het stroomnet zo ontlast. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal stadion waar de licht masten tegelijk worden aangeschakeld, dit zorgt voor grote pieken op het stroomnet. Dit zou goed opgevangen kunnen worden door accu´s. Dit wordt ook wel load balancing en net balancering genoemd.

Deel bericht

Voor elk project

Ik wil mijn project met een expert bespreken

Vul het formulier hieronder in. Dan bellen we u binnen een dag terug om een afspraak met u in te plannen; uiteraard vrijblijvend. Eén van onze experts komt dan bij u langs om uw project met u door te nemen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

PERSOONLIJK CONTACT

Tel: +31 (0)78 - 681 1510
E-mail: info@etepro.nl

Specialist

  • Ferry van Herwijnen